Power BI:
ideaal voor elk bedrijf.

Krijg inzicht in je organisatie en stuur je beslissingen op basis van data met Power BI van Microsoft. Toegankelijk voor elk bedrijf.

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is een business intelligence tool van Microsoft, die gebruikt wordt voor het maken van dashboards op basis van data. De tool maakt het opzetten van dashboards relatief eenvoudig, welke vervolgens gemakkelijk gedeeld kunnen worden met anderen. Power BI biedt uitgebreide mogelijkheden om data te koppelen of te importeren en om hierop analyses en visualisaties te maken.

Het nut van Power BI

Met Power BI dashboards krijg je real-time visuele inzichten in de huidige bedrijfsprocessen van je bedrijf. Hierdoor begrijp je snel hoe je organisatie ervoor staat. Je kunt daardoor sneller beslissingen maken, welke gebaseerd zijn op feiten in plaats van gevoelens. Visuele weergaves in Power BI maken het ook gemakkelijk om de betekenis van data(stromen) uit te leggen aan collega's of derden. De kracht van Power BI is het integreren met andere tools en databronnen om zo data te combineren en daaruit voortkomende inzichten visueel te presenteren.

Foto van Zhenja

Power BI integraties

In Microsoft Power BI is al de mogelijkheid tot het verbinden met bronnen zoals databases, datawarehouses of tools zoals Google Analytics. Daarnaast kunnen we extra integraties voor je maken met jouw eigen tools of andere programma's die je gebruikt. Door deze flexibiliteit van datakoppelingen is het ook mogelijk om de data te bewerken voorafgaand aan het importeren in Power BI. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Machine Learning.

Power BI vs. Excel

Veel bedrijven gebruiken nog Excel om datavisualisaties zoals grafieken en tabellen mee te maken. Net zoals Power BI is Excel ook een tool van Microsoft. In de hele eenvoudige gevallen is het gebruik van Excel voldoende.

Wil je echter geavanceerde analyses en inzichten maken op basis van real-time data? En wil je meer controle op wie toegang heeft tot welke data en dashboards, zodat je dit makkelijk kan delen? In dat geval is Power BI een betere keuze. Daarmee is het koppelen met meerdere databronnen en het maken en delen van dashboards robuuster, veiliger en betrouwbaarder.

Power BI licenties en kosten 2023

Microsoft biedt voor Power BI meerdere types licenties aan. Namelijk Power BI Free, Power BI Pro en Power BI Premium. Voor de meeste bedrijven zal Power BI Free niet volstaan. De belangrijkste verschillen tussen de gratis variant en Power BI Pro zijn het kunnen delen van rapporten en data met andere gebruikers, en de maximale dataopslag. De Power BI Pro licentie kost €9,40 per maand, per gebruiker.

Power BI Premium kost per maand per gebruiker €18,70. Power BI Premium is voor grote organisaties ook voor een totaalprijs af te sluiten. De grootste verschillen tussen Power BI Premium en Pro zijn dat Power BI Premium ingebouwde AI-analyses heeft (e.g. tekstanalyse) en dat de maximale opslag veel groter is (100 TB). Daarnaast is het met Premium mogelijk om datamarts te maken. Dit zijn kleinschalige datawarehouses, meestal gericht op een specifieke afdeling. Door deze functionaliteiten is Power BI Premium geschikt voor elke organisatie, klein of groot.

In bepaalde gevallen, zoals bij een eenmanszaak, kan de gratis licentie al voldoende zijn. Lees hier meer over wat je kan met de gratis versie van Microsoft Power BI en de precieze verschillen tussen de licenties.

Ons aanbod

Power BI op maat

We maken Power BI Dashboards voor je op maat. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande koppelingen met je tools houden we de oplossing eenvoudig en daardoor betaalbaar.

Datawarehouse + Dashboards

Naast dashboards op maat bieden we ook de mogelijkheid om een datawarehouse te implementeren. Afhankelijk van je organisatie kunnen zelfs datamarts voldoende zijn. Een datawarehouse maakt je dashboards in Power BI betrouwbaarder en robuuster. Het wordt ook makkelijker nieuwe dashboards aan te maken of bestaande dashboards uit te breiden.

Dashboards as a Service (DaaS)

Profiteer van onze Dashboards as a Service, inclusief op maat gemaakte dashboards en een datawarehouse. Deze onderhouden we en breiden we voortdurend uit met jouw behoeften. We passen continu de nieuwste Power BI functionaliteiten toe.

Zullen we kennismaken?

Ontdek de mogelijkheden van Power BI. Ik vertel je er graag over.

Foto van Zhenja Gnezdilov

Zhenja Gnezdilov

Oprichter FRISCON